Blader hier door onze menukaart

In Restaurant De Krone kan u steeds smakelijk eten in Nieuwpoort. Naast onze wisselende suggesties en dagschotels kunnen wij u deze vaste waarden aanbieden.

Voor reservaties graag per telefoon 058/24.30.48 en niet via mail en dit om misverstanden te vermijden

Keuken doorlopend open vanaf 12u00 tot 22u00

Gelieve de tijden van reservatie te respecteren.

Dank voor Uw begrip.

De Krone Lunch

wij serveren deze lunch enkel 's middags op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag

voorgerecht, hoofdgerecht 

39



ONZE SUGGESTIES


Witte worst als tapa met truffel mayonaise

Salade Niçoise, met verse tonijn rosé gebakken


6 Rib West-Vlaams rund per 2 personen




MENUKAART

TAPA gerechten bij den apero of om te delen tijdens het

Nieuwpoortse garnalen (doe het zelf ongepeld)

Zeeuwse oester (per stuk)

Spaanse mini gamba's, fleur de sel en cocktail

Mini fruit de mer (volgens aanvoer)

Vongole gewokt met look en tuinkruiden

Wok van schaal en schelpdieren

Gefrituurde verse inktvis met huis gemaakte tartaar

Zeetongreepjes gepaneerd en gefrituurd geserveerd met verse tartaar

Mini garnaalkroketjes

Mini kaas kroketjes

Spaanse hesp

Wittte worst met truffelmayonaise



Gerechten om te delen of als voorgerecht

Zeeuwse oester (per stuk)

Mini fruit de mer volgens aanvoer

Vongole gewokt met look en tuinkruiden

Garnaalkroket met fris slaatje

Kaaskroket met fris slaatje

Gefrituurde zeetongreepjes gepaneerd en geserveerd met verse tartaar

Verse inktvis gefrituurd met verse tartaar


SALADES

Salade geitekaas

Salade de folle met langoustines, garnalen, mini gamba en gefrituurde zeetongreepjes

Salade met verse tonijn gebakken a la plancha (enkel bij aanvoer)


PASTA's

Pasta frutti di mare, schaal en schelpdieren, licht pikant sausje

Pasta vongole met tuinkruiden


Vis (elke dag verse aanvoer)

Vis van de dag, rechtstreeks uit de vismijn volgens aanbod

Tomaat garnaal, slaatje hoeve eitje geserveerd met frietjes

Gebakken zeetong 2 stuks gebakken in hoeveboter 

Kabeljauw klassiek, blanke botersaus, Zeeuwse schelpen, puree en garnalen

Onze wereld bekende fishsticks !!! Kabeljauw in panko, puree en verse tartaar


Bouillabaisse onze klassieker al 20 jaar lang

Noordzeevis, schaal en schelpdieren in een Zuiderse vissoep TOPPERTJE !!!!


ZEEUWSE MOSSELEN

Mosselen     natuur

Mosselen     witte wijn

Mosselen     Flesje DUVEL in de pot

Mosselen     Franse slag, met Ricard

Mosselen     look/room

Buiten de periode van de mosselen garanderen wij enkel de versheid 


West-Vlaams rund

Tartaar van West-Vlaams rund hand gesneden, fris slaatje en frietjes

West-Vlaams rund rechtstreeks van de boerderij, fris slaatje en frietjes

Sausen: peper, champignon, bearnaise, choron, roquefort

Vlees volgens goesting (zie bovenaan bij suggesties van vlees)


ONZE BRASSERIE KLASSIEKERS

Stoofvlees op basis van DUVEL, fris slaatje en frietjes

Balletjes met tomatensaus

Vol au vent met krokantje en verse frietjes


SWEETS


Huis gemaakte chocolademousse

Crème brûllée

Ben & Jerry cookie dough

Dame blanche

Mini dame blanche

Vanille ijs met advocaat

Coupe brésilienne

Citroen sorbet met scheut wodka (coupe Colonel)

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken