In Restaurant De Krone kan u steeds smakelijk eten in Nieuwpoort. Naast onze wisselende suggesties en dagschotels kunnen wij u deze vaste waarden aanbieden.
Voor reservaties graag per telefoon 058/24.30.48 en niet via mail en dit om misverstanden te vermijden
Keuken doorlopend open vanaf 12u00 tot 22u00
Gelieve de tijden van reservatie te respecteren.
Dank voor Uw begrip.
ONZE SUGGESTIES
Witte worst als tapa met truffel mayonaise
Pluma Iberico varken met pickles sausje
Kroketjes met kalfsvlees op basis van DUVEL
6 Rib West-Vlaams rund per 2 personen
Moelleux van chocolade
MENUKAART
TO SHARE leuke gerechtjes om te delen tijdens het aperitieven
Nieuwpoortse garnalen (doe het zelf ongepeld)
Zeeuwse oester (per stuk)
Spaanse mini gamba's, fleur de sel en cocktail
Mini fruit de mer (volgens aanvoer)
Vongole gewokt met look en tuinkruiden
Wok van schaal en schelpdieren
Langoustines uit de oven met lookboter
Stoofpotje van Zeeuwse mosselen licht pikant
Gefrituurde verse inktvis met huis gemaakte tartaar
Zeetongreepjes gepaneerd en gefrituurd geserveerd met verse tartaar
Mini garnaalkroketjes
Mini kaas kroketjes
Spaanse hesp
Gerechten om te delen of als voorgerecht
Zeeuwse oester (per stuk)
Mini fruit de mer volgens aanvoer
Tomaat garnaal met hoeve eitje
Stoofpotje van mosselen licht pikant sausje
Vongole gewokt met look en tuinkruiden
Langoustines uit de oven met look
Wok van Zeeuwse schelpen en schaaldieren met look
Garnaalkroket met fris slaatje
Kaaskroket met fris slaatje
Zeetongreepjes gepaneerd en gefrituurd geserveerd met verse tartaar
Verse inktvis gefrituurd met verse tartaar
Puree van polderaardappel met gepelde garnalen
SALADES
Salade burrata met Parma of veggie
Salade de folle met langoustines, garnalen, mini gamba en gefrituurde zeetongreepjes
Salade met verse tonijn gebakken a la plancha (enkel bij aanvoer)
PASTA's
Pasta frutti di mare, schaal en schelpdieren, licht pikant sausje
Pasta vongole met tuinkruiden
Vis (elke dag verse aanvoer)
Vis van de dag, rechtstreeks uit de vismijn volgens aanbod
Tomaat garnaal, slaatje hoeve eitje geserveerd met frietjes
Gebakken zeetong 2 stuks gebakken in hoeveboter
Kabeljauw klassiek, blanke botersaus, Zeeuwse schelpen, puree en garnalen
Onze wereld bekende fishsticks !!! Kabeljauw in panko, puree en verse tartaar
Bouillabaisse onze klassieker al 20 jaar lang
Noordzeevis, schaal en schelpdieren in een Zuiderse vissoep TOPPERTJE !!!!
ZEEUWSE MOSSELEN
Mosselen natuur
Mosselen witte wijn
Mosselen Flesje DUVEL in de pot
Mosselen Franse slag, met Ricard
Mosselen look/room
Buiten de periode van de mosselen garanderen wij enkel de versheid
West-Vlaams rund
Tartaar van West-Vlaams rund hand gesneden, fris slaatje en frietjes
West-Vlaams rund rechtstreeks van de boerderij, fris slaatje en frietjes
Sausen: peper, champignon, bearnaise, choron, roquefort
Vlees volgens goesting (zie bovenaan bij suggesties van vlees)
ONZE BRASSERIE KLASSIEKERS
Stoofvlees op basis van DUVEL, fris slaatje en frietjes
Balletjes met tomatensaus
Vol au vent met krokantje en verse frietjes
SWEETS
Huis gemaakte chocolademousse
Crème brûllée
Ben & Jerry cookie dough
Dame blanche
Mini dame blanche
Vanille ijs met advocaat
Coupe brésilienne
Citroen sorbet met scheut wodka (coupe Colonel)
Café glacé (mokka, vanille en LAVAZZA espresso)