In Restaurant De Krone kan u steeds smakelijk eten in Nieuwpoort. Naast onze wisselende suggesties en dagschotels kunnen wij u deze vaste waarden aanbieden.
Voor reservaties graag per telefoon 058/24.30.48 en niet via mail en dit om misverstanden te vermijden
Keuken open vanaf 12u00 tot 14u30
's avonds vanaf 18u00 tot 22u00
op zondag avond is de keuken open tot 21u00
Gelieve de tijden van reservatie te respecteren.
Dank voor Uw begrip.
ONZE SUGGESTIES
VIS VAN DE DAG
wij voorzien elke dag verse vis en onze leuze is op=op
Om te delen
Camembert uit de oven
Schelle paté huis bereid met toast, uien en witloof confituur
Scheermessen op z'n Zuiders met look
Soep
Erwtensoep met crumble van spek, croutons
Voorgerechten
Terrine van huisgemaakte ganzenlever, sinas konfijt en fleur de sel
St. Jacobsvruchten verwerkt in een bloemkoolsoepje
Vleessuggesties
Duo van witte worst (Dierendonck) met zelfgemaakte appelmoes
Filet pure West-Vlaams gebakken naar Uw wens
Cote à l'os voor 2 personen (enkel bleu of saignant gebakken)
Varkensribbetjes met sla en frietjes
Reuze rundsbrochette licht gemarineerd
MENUKAART
Gerechten om te delen of als voorgerecht
Zeeuwse oester (per stuk)
Huis gemaakte ganzenlever met sinaasappel konfijt
Mini fruit de mer volgens aanvoer
Vongole gewokt met look en tuinkruiden
Stoofpotje van mosselen licht pikant
Stoofpotje van mosselen op z'n Thais
Wok van schelp en schaaldieren
Scampi's uit de oven met look (6)
Scampi's op z'n Thais (licht pikant) (6)
Garnaalkroket met fris slaatje
Kaaskroket met fris slaatje
SALADES
Salade feta
Salade tomaat en burrata
PASTA's
Pasta frutti di mare, schaal en schelpdieren, licht pikant sausje
Pasta vongole met tuinkruiden
Pasta scampi's met Thaise curry (12 stuks)
Pasta bolognese (niet op zaterdag, zondag en feestdagen)
Vis (elke dag verse aanvoer)
Vis van de dag, rechtstreeks uit de vismijn volgens aanbod
Tomaat garnaal, slaatje hoeve eitje geserveerd met frietjes
Gebakken zeetong 2 stuks gebakken in hoeveboter
Kabeljauw klassiek, blanke botersaus, Zeeuwse schelpen, en garnalen
Onze wereld bekende fishsticks !!! Kabeljauw in panko, puree en verse tartaar
Scampi's uit de oven met look (12 st.)
Scampi's op z'n Thais licht pikant (12 st.)
Bouillabaisse onze klassieker al 20 jaar lang
Noordzeevis, schaal en schelpdieren in een Zuiderse vissoep TOPPERTJE !!!!
ZEEUWSE MOSSELEN
Mosselen natuur
Mosselen witte wijn
Mosselen Thaise curry
Mosselen look/room
Mosselen licht pikant
Buiten de periode van de mosselen garanderen wij enkel de versheid
West-Vlaams rund
Tartaar van West-Vlaams rund hand gesneden, fris slaatje en frietjes
West-Vlaams rund rechtstreeks van de boerderij, fris slaatje en frietjes
Sausen: peper, champignon, bearnaise, choron, roquefort
Vlees volgens goesting (zie bovenaan bij suggesties van vlees)
ONZE BRASSERIE KLASSIEKERS
Stoofvlees op basis van DUVEL, fris slaatje en frietjes
Balletjes met tomatensaus
Vol au vent met krokantje en verse frietjes
SWEETS
Huis gemaakte chocolademousse
Frambozen sorbet met "Framboise eau de vie"
Dame blanche de luxe met oreo koekjes
Crème brûllée
Dame blanche
Mini dame blanche
Vanille ijs met advocaat
Coupe brésilienne
Mini brésilienne
Citroen sorbet met scheut wodka (coupe Colonel)