Blader hier door onze menukaart

In Restaurant De Krone kan u steeds smakelijk eten in Nieuwpoort. Naast onze wisselende suggesties en dagschotels kunnen wij u deze vaste waarden aanbieden.

Voor reservaties graag per telefoon 058/24.30.48 en niet via mail en dit om misverstanden te vermijden

Keuken open vanaf 12u00 tot 14u30

's avonds vanaf 18u00 tot 22u00

op zondag avond is de keuken open tot 21u00

Gelieve de tijden van reservatie te respecteren.

Dank voor Uw begrip.

ONZE SUGGESTIES


VIS VAN DE DAG

wij voorzien elke dag verse vis en onze leuze is op=op

Om te delen

Camembert uit de oven

Schelle paté huis bereid met toast, uien en witloof confituur

Scheermessen op z'n Zuiders met look


Soep

Erwtensoep met crumble van spek, croutons

Voorgerechten

Terrine van huisgemaakte ganzenlever, sinas konfijt en fleur de sel

St. Jacobsvruchten verwerkt in een bloemkoolsoepje


Vleessuggesties

Duo van witte worst (Dierendonck) met zelfgemaakte appelmoes

Filet pure West-Vlaams gebakken naar Uw wens

Cote à l'os voor 2 personen (enkel bleu of saignant gebakken)

Varkensribbetjes met sla en frietjes

Reuze rundsbrochette licht gemarineerd


MENUKAART



Gerechten om te delen of als voorgerecht

Zeeuwse oester (per stuk)

Huis gemaakte ganzenlever met sinaasappel konfijt

Mini fruit de mer volgens aanvoer

Vongole gewokt met look en tuinkruiden

Stoofpotje van mosselen licht pikant

Stoofpotje van mosselen op z'n Thais

Wok van schelp en schaaldieren

Scampi's uit de oven met look (6)

Scampi's op z'n Thais (licht pikant) (6)

Garnaalkroket met fris slaatje

Kaaskroket met fris slaatje


SALADES

Salade feta

Salade tomaat en burrata


PASTA's

Pasta frutti di mare, schaal en schelpdieren, licht pikant sausje

Pasta vongole met tuinkruiden

Pasta scampi's met Thaise curry (12 stuks)

Pasta bolognese (niet op zaterdag, zondag en feestdagen)


Vis (elke dag verse aanvoer)

Vis van de dag, rechtstreeks uit de vismijn volgens aanbod

Tomaat garnaal, slaatje hoeve eitje geserveerd met frietjes

Gebakken zeetong 2 stuks gebakken in hoeveboter 

Kabeljauw klassiek, blanke botersaus, Zeeuwse schelpen, en garnalen

Onze wereld bekende fishsticks !!! Kabeljauw in panko, puree en verse tartaar

Scampi's uit de oven met look (12 st.)

Scampi's op z'n Thais licht pikant (12 st.)


Bouillabaisse onze klassieker al 20 jaar lang

Noordzeevis, schaal en schelpdieren in een Zuiderse vissoep TOPPERTJE !!!!


ZEEUWSE MOSSELEN

Mosselen     natuur

Mosselen     witte wijn

Mosselen     Thaise curry

Mosselen     look/room

Mosselen     licht pikant

Buiten de periode van de mosselen garanderen wij enkel de versheid 


West-Vlaams rund

Tartaar van West-Vlaams rund hand gesneden, fris slaatje en frietjes

West-Vlaams rund rechtstreeks van de boerderij, fris slaatje en frietjes

Sausen: peper, champignon, bearnaise, choron, roquefort

Vlees volgens goesting (zie bovenaan bij suggesties van vlees)


ONZE BRASSERIE KLASSIEKERS

Stoofvlees op basis van DUVEL, fris slaatje en frietjes

Balletjes met tomatensaus

Vol au vent met krokantje en verse frietjes


SWEETS

Huis gemaakte chocolademousse

Frambozen sorbet met "Framboise eau de vie"

Dame blanche de luxe met oreo koekjes

Crème brûllée

Dame blanche

Mini dame blanche

Vanille ijs met advocaat

Coupe brésilienne

Mini brésilienne

Citroen sorbet met scheut wodka (coupe Colonel)

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken