Blader hier door onze menukaart

In Restaurant De Krone kan u steeds smakelijk eten in Nieuwpoort. Naast onze wisselende suggesties en dagschotels kunnen wij u deze vaste waarden aanbieden.

Bekijk hier onze menu kaart corona veilig en overzichtelijk

Dranken en wijnen zie onze place mats

Gelieve te reserveren via telefoon en niet via mail en dit om misverstanden te vermijden

Keuken doorlopend open

Wij bieden u graag  volgende reserveringstijden aan

Lunch  

Diner 17u30 of 20u00

Late Diner 22u00

Gelieve de tijden van reservatie te respecteren.

Dank voor Uw begrip.

Wij doen alles om het veilig te houden voor U en voor ons gelieve de regels te respecteren maar hou het gezellig want dat is onze doelstelling smakelijk team De Krone 

Ontdek onze take away zie rubriek traiteur !!!!!!

TAPA's food to schare

Garnalen doe het zelf (ongepelde garnalen iedere dag vers op=op)

Spaanse mini gamba's met fleur de sel en cocktailsaus

Mini fruit de mer (ongepelde garnalen, langoustine, mini gamba's)

Ierse gerookte zalm hand gesneden met klassieke garnituren en toast

9

12

17

16

Mosselen in een krokant jasje met komkommer en verse tartaar

Gefrituurde calamares met verse tartaar

Mini garnaal kroketjes

Gefrituurde zeetongreepjes met verse tartaar

Scheermessen gewokt in look 

Schelpen geserveerd in tuinkruiden en geblust met witte wijn en room

Scampi in pikant sausje 

Wok van zeevruchten met verse look (onze klassieker)

 

9

9

16

16

19

19

18

25

 

Camembert in de oven met toast (Van Tricht)

Kaaskroketjes gemaakt met 4 kazen (7stuks)

15

15

Spaanse salami's pure porc Casa Sandra

Spaanse ham

 

12

19

 

Witte worst met truffel mayonaise (Dierendonck)

Zelf gemaakte bitterballen met truffel mayonaise 

 

11

10

 

 

 

 

 

 

Vis van de dag volgens aanvoer vismijn

 

VOORGERECHTEN

Spaanse ham 

 

 

 

19

Cocktail van hand gepelde garnalen

dagprijs

Ierse gerookte zalm met klassieke garnituren en toast

Mini fruit de mer (ongepelde garnalen, langoustine en mini gamba's)

16

17

Scheermessen gewokt in de look

Schelpen gewokt in de look geblust met witte wijn en room (Toppertje)

Wok van zeevruchten (onze klassieker)

Garnaalkroket per stuk

Mini bouillabaisse

19

19

25

9.50

21

salades

Salade Niçoise met verse tonijn rosé gebakken 

25

Salade fromagi, frisse salade met fetakaas, parmesan en kaaskroketjes vegetarisch

19

Salade met garnalen en gefrituurde zeetongreepjes

28

Salade geitenkaas geserveerd op toast gebrand met tijm vegetarisch

20

Salade met gerookte zalm, garnalen en lauw warme langoustines

Salades geserveerd met verse frietjes 3 / extra brood 2

26

 

   

pasta'S

 

 

 

Pasta met verse tonijn rosé gebakken met ratatouille van Zuiderse groentjes

25

Pasta met schelpen en verse tuinkruiden

25

Pasta frutti di mare licht pikant sausje (een van de klassiekers op de kaart) 

 

31

 

 
Vegetarische gerechten

 

Kaaskroket (per stuk)

8

Salade fromage met feta kaas parmesan kaaskroketjes 

19

Salade met geitenkaas

Salade mixte met tomaat komkommer rode ui en rauwkost

Pasta met zuiderse groentjes parmezaan en rucola

20

12

17

DE ZEE, ONZE TUIN

Tomaat met hand gepelde garnalen vers gemaakte mayonaise en frietjes (1stuk of 2 stuks)

dagprijs

Sliptongetjes gebakken in hoeveboter met verse tartaar en frietjes 

dagprijs

Kabeljauw klassiek met puree Nieuwpoortse garnalen en witte wijn saus saus 

31

Huisgemaakte fishsticks van kabeljauw met verse tartaar en puree

29

Vis van de dag volgens aanvoer

dagprijs

Gamba's op z'n geheel op de plancha met tuinkruidensausje fris slaatje en frietjes

29

 Bouillabaisse

 32

    (als we ons cliënteel mogen geloven de beste van Nieuwpoort)

 

zeeuwse mosselen

Mosselen natuur

25

Mosselen witte wijn

27

Mosselen met duvel (flesje Duvel in de pot zie beste mosselen aan de kust "De Standaars/Nieuwsblad")

28

Mosselen met look, room en mosterd klassiek recept uit Zeeuws Vlaanderen

28

 

 

Buiten het mosselsezoen garanderen wij enkel de versheid

 

ONZE KLASSIEKERS UIT DE BRASSERIE KEUKEN

Tomaat garnaal met verse handgepelde garnalen en verse mayonaise

dagprijs

Americain hand gesneden en klassiek geprepareerd

28

Runds stoofvlees op basis van DUVEL triple hop 

24

Vol au vent klassiek recept 

24

Balletjes in tomatensaus

21

Witte worst met vers gemaakte appelmoes (2stuks) Dierendonck

21

ATELIER DIERENDONCK

Americain hand gesneden en klassiek geprepareerd

28

Chateau briand gebakken naar Uw wens

28

Filet pure gebakken naar Uw wens (zeer zacht van structuur met beetje vet dooraderd)

 

Sauzen pepersaus, champignon, roquefort

bearnaise choron

35

 

3,50

4,00 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIND'S

 

 

Witte worst met zelf gemaakte appelmoes en frietjes

13

Zelfgemaakte balletjes in tomatensaus met frietjes      

14

Steak 150 gr met slaatje en frietjes

18

 

 

Mini mosselpan met verse frietjes

13

Sliptong met slaatje, verse tartaar en frietjes

18

Gefrituurde zeetongreepjes met verse tartaarsaus

16

Zelf gemaakte fishsticks van kabeljauw met verse tartaar en puree

Garnaalkroket met fris slaatje en frietjes

Kaaskroket met fris slaatje en frietjes

 

Extra

Appelmoes

Puree

extra bord

18

13

12

 

 

4

3

2

Wij serveren deze gerechten enkel aan kinderen dank voor uw begrip

 

 

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site